piątek, 15 listopada 2013

Jajka zapiekane pod serową kołderką


Smaczne, szybkie i rozgrzewające śniadanie. Podstawą jest jajko a dodatki mogą różne, według smaku i apetytu. Zachęcam do eksperymentowania.

Składniki:
  • jajka
  • ulubiona wędlina
  • plasterki pomidora (opcjonalnie)
  • starty żółty ser
  • sól, pieprz, ostra papryka w proszku
  • oliwa z oliwek do wysmarowania kokilek 

Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą z oliwek (można użyć do tego masła). Wbić 1 jajko,doprawić solą i pieprzem do smaku. Na jajku położyć pół plasterka pomidora, pokrojone kawałki szynki, posypać żółtym serem i ostrą papryką w proszku.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10 min. Podawać z grzankami.

Smacznego :)



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz