środa, 19 marca 2014

Czorba z knedlami z mięsa


Prosta i pożywna zupa.

Składniki na wywar:
  • 150 g marchewki
  • 50 g pora
  • 50 g selera
  • 50 g pietruszki
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Składniki na knedle z mięsa:
  • 800 g mięsa wołowego
  • 2 jajka
  • 100 g ryżu
  • sól 
  • pieprz


W garnku ugotować 2 litry wody. Warzywa umyć, osączyć i pokroić w słupki. Warzywa włożyć do garnka, ugotować wywar.

Ryż ugotować.

Mięso umyć, przepuścić przez maszynkę, dodać ugotowany ryż, jajka, doprawić pieprze i solą do smaku, dokładnie wymieszać. Formować kuleczki i wrzucać do wrzącego wywaru, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, szybko zagotować.

Smacznego :)

Źródło przepisu: "Kuchnia żydowska"

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz