niedziela, 3 sierpnia 2014

Arbuzowa lemoniada


We Wrocławiu jest dziś 30°C. W tak upalne dni chce się pić coś chłodnego, orzeźwiającego. Pomysł na arbuzową lemoniadę ściągnęłam z Pinterest. Lemoniada jest szybka w wykonaniu, a z paroma kostkami lodu smakuje wybornie.

Składniki:
  • ok. 3,5 kg arbuza
  • 120 g cukru (mały kubek)
  • 120 g wody
  • 2 cytryny
  • 1,5 l wody mineralnej (gazowaną lub nie - zależy od własnych upodobań)

Cukier wraz z wodą zagotować do rozpuszczenia, ostudzić.

Arbuz odkroić od skóry, pokroić w kostkę, wrzucić do blendera, zmiksować, przelać do dużego słoika.
Dodać syrop cukrowy, sok z 2 cytryn, wodę mineralną, zamieszać, schłodzić.

Pić schłodzone z kostkami lodu.

Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz