Sezon grillowy w pełni. A oto moja propozycja na weekendowe grillowanie, podpatrzona w Australijskim Masterchef. Lista składników jest długa,...
Wersji klasycznej sałatki Caprese jest bardzo dużo, każdy ją jakoś urozmaica, a Ja ją podaję tak:...
Składniki:
- 1 kulka sera mozzarella
- 1 pomidor (wielkości kulki mozzarelli)
- 1 mała cebulka (lub kawałek większej)
- parę listków sałaty (tym razem użyłam rukoli)
- parę listków bazylii
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Mozzarellę i pomidor pokroić w plastry (pomidor najlepiej kroić kładąc go na boku, zaczynając od czubka). Cebulę pokroić w cienkie piórka.
Na talerzu ułożyć listki sałaty, następnie naprzemiennie plastry pomidora i mozzarelli. Posypać piórkami cebuli. Całość skropić oliwą z oliwek, posolić i popieprzyć. Udekorować listkami bazylii.
Smacznego :)
Etykiety
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy