niedziela, 24 listopada 2013

Pieczone jabłka z kaszą jaglaną


Pożywne i lekkostrawne śniadanie, dające energię i radość. To się nazywa dobrze rozpoczęty dzień :)

Składniki na 1 porcję:
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki kaszy jaglanej
  • 80 ml wody (8 łyżek)
  • 1 łyżka rodzynek
  • 6 obranych i pokrojonych migdałów
  • 1 łyżeczka masła
  • cynamon
  • kardamon
  • cukier do smaku

Odciąć wierzch jabłka i wydrążyć gniazda nasienne, posypać cynamonem i kardamonem. Kaszę jaglaną ugotować z dodatkiem rodzynek. Kiedy kasza będzie miękka dodać łyżeczkę masła pokrojone migdały i cukier do smaku, wymieszać. Jabłka napełnić kaszą jaglaną przykryć wierzch odciętą częścią jabłka.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C ok. 30 min.

Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz